תפוח אדמה מוקרם
מצרכים:
50 גרם מרגרינה.
2 שיניי שום קצוץ
1 בצל ירוק
3 תפוחי אדמה בנונים
1/3 כוס חלב.
חבילת רוטב פטריות
פטריות טריות - לא חובה.
מלח
פלפל
מוסקט טחון
שמנת לבישול.
גבינה צהובה מגורדת כ-150-200 גרם
גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנה:
שלב 1 - קולפים 3 תפוחי אדמה + חותכים לעגולים בעובי 80 מ"מ מכניסים לסיר עם מים ומרתיחים על הגז . עד שהתפוחי אדמה מתרככים.( זמן רתיחה בערך 30 דקות על אש גבוהה ).
שלב 2 ? לוקחים מחבת בנונית על גז מכניסים לתוכה 50 גרם מרגרינה . לאחר שהמרגרינה נמסה מוסיפים את הבצל ירוק לאחר שקצצנו אותו לעגולים קטינים , ומוסיפים את השום .בינתיים לוקחים 1/3 כוס חלב ומוסיפים לתוכו את רוטב הפטריות ומערבבים טוב טוב עד שאין יותר גושים .
מוסיפים למחבת עם הבצל והשום את הפטריות והשמנת לבישול מערבבים קלות מוסיפים מעט גבינה צהובה מגורדת , קצת מלח , פלפל , וכמובן מוסקט טחון.
נותנים לכל התערובת להתחמם ומוסיפים את החלב עם רוטב הפטריות ומערבבים
נותנים לכל התערובת להתבשל טוב טוב ביחד בערך 10 דקות .
שלב 3 - לוקחים תבנית רצוי חרס מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת , יוצקים כ-1/3 מקמות הרוטב שמנת שהכנו בשלב 2 , מסדרים שכבה נוספת של תפוחי אדמה יוצקים את שארית הרוטב מעל לשכבה ומעל הכל מפזרים גבינה צהובה מגורדת .
מכניסים לתנור שחומם מראש על חום 200 מעלות במצב גריל למשך 15-20 דקות.
מוציאים את התבנית בזהירות ( זה נורא חם !!! )
מפזרים מעל גבינת פרמזן אפשר לקשט עם עלי נענע או בזיליקום.
בתאבון !!!
אשמח לקבל תגובות , להתראות במתכון הבא...